Dinsdag 17 oktober 2023

We zijn gestart met een nieuw experiment! We willen graag het woonplezier van drie oudere dames vergroten door hen te helpen hun buren beter te leren kennen. Als ze zich meer verbonden voelen met de plek waar ze wonen is dat goed voor welbevinden en woonplezier.

Het gaat om Greet, Corry en Roelie. Ze gaan niet meer zo vaak naar buiten omdat ze slecht ter been zijn. De meeste bekende buren van vroeger zijn overleden of verhuisd of het contact is doodgebloed. Dat maakt dat ze zich eigenlijk een beetje op een eiland voelen in hun eigen buurt.

Het plan is de dames in contact brengen met hun buren aan de hand van een luisteravondje. Tijdens de avond luisteren de buren naar elkaars verhalen en hopen we dat ze aan het eind elkaar iets beter hebben leren kennen.

Omdat we niet helemaal zeker zijn of het kans van slagen heeft, gaan we eerst op bezoek bij onze huispsychologe Lotteke Peeck. Met haar tips en adviezen gaan we van start. We trappen het experiment af bij Greet. Luister hoe dat bezoek verloopt!

Help ons dit experiment te laten slagen! We zijn blij met alle tips en adviezen. Stuur een berichtje of bellen kan ook op nummer 0612564364.